Weekend perfect in mijlocul naturii la Padurea Cernica – gratar, distractie si aer liber!

Autor: Charmy

Weekend perfect in mijlocul naturii la Padurea Cernica – gratar, distractie si aer liber!, CharmyLocalizare si cum putem ajunge la padurea Cernica

Lacul si Padurea Cernica au impreuna o suprafata de 3.744 hectare si au fost declarate arie protejata avifaunistica in 5 octombrie 2011.

Padurea Cernica se afla in estul Capitalei, pe o suprafata mai mare decat Baneasa: se intinde de la soseaua Bucuresti – Calarasi (DN 3) spre sud, pana la valea Colentinei, unde se afla Lacul Cernica. In zona, se afla Manastirea Cernica, Phoenix Complex (ponton, loc de joaca pentru copii, piscina si restaurant), Casa Cernica (ponton, loc de joaca pentru copii, ballroom) si Extreme Park Cernica (parc de aventuri).

Cu masina se poate ajunge foarte usor pe ruta – Drumul national DN3: Bucuresti – Pantelimon – Branesti. Sunt aproximativ 15 km de parcurs.

Cu bicicleta – La Cernica se poate ajunge foarte usor cu bicicleta, daca vreti sa faceti un pic de miscare si sa radeti de cele doua roti in plus ale masinilor care stau, in timp ce voi mergeti. In weekend, evident, dar asa o sa fie si de 1 mai, daca nu ploua. Totusi, nici nu se compara aglomeratia de la Cernica cu cea de la Baneasa.
Cu bicicleta drumul nu e cel mai frumos din lume, astfaltul e impuscat pe alocuri, soseaua ingusta, fumul de la masini mult, cladiri in constructie.

Padurea Cernica e chiar faina, mai ales daca va afundati mai mult in ea – mai mult pe laterale, caci pe drumurile perpendiculare pe sosea riscati sa dati de proprietati particulare. E destul de deasa si cararile va pot da impresia ca sunteti la munte.

Padurea in sine este un loc potrivit pentru gratar, picnic, pescuit si relaxare in mijlocul naturii. Pe malul drept al lacului sunt amenajate terenuri sportive, un cabinet medical si debarcader. Flora include stejari, salcii, frasini, ulmi si plopi. In apele lacului traiesc stiuci, bibani, platici, lini, somn, caras si alte specii de pesti. Se poate pescui in zone special marcate. Fauna padurii este diversa si include cerbi, caprioare, vulpi si iepuri.

Cernica – prin cadrul natural si posibilitatile de relaxare, ca si prin distanta relativ mica de parcurs – este de multa vreme o atractie. Iarna, vara, deopotriva in orice anotimp, lacul Cernica si imprejurimile lui, ne-au oferit cadrul propice pentru deconectarea de stresul cotidian.

Cele mai citite articole

Weekend perfect in mijlocul naturii la Padurea Cernica – gratar, distractie si aer liber!, Charmy

Comoara din padure!

In toamna lui 2016, un tanar pasionat de cercetarea arheologica (Nicolae Nicula) a descoperit un adevarat tezaur: folosind un detector Detech Reacher 28 khz, a gasit o pereche de cercei de aur, 4 bratari de argint si mai multe monede.

Pasionat de istorie, detectoristul a predat autoritatilor tezaurul, care contine o pereche de cercei din aur, patru bratari din argint si mai multe monede. Nicolae a mai precizat: „Obiectele au fost gasite pe data de 14-09-2016, predate pe data de 15-09-2016. Am proces verbal de la Politia Pantelimon, unde am fost directionat de catre Primaria Pantelimon. Obiectele au fost apoi preluate de I.P.J. Ilfov, iar apoi incredintate Muzeului National de Istorie al Romaniei, M.N.I.R.. Monedele erau cam la 40 cm adancime, iar bratarile si cerceii cam la 55-60 cm. Am bagat mana pana la umar ca sa ajung la obiecte. Deja ma gandisem sa renunt sa mai sap, deoarece credeam ca la acea adancime voi gasi doar o bucata mare de fier ruginit”,

Doamna Alexandrina Nita, director la Directia de Cultura Ilfov ne-a spus: „Cei care ajung la noi au autorizatie emisa de I.G.P.R. si pot sa foloseasca aceste detectoare doar in zonele in care nu sunt situri arheologice sau aria lor de siguranta. La noi in Ilfov sunt peste 500 de situri arheologice.” Specialistii spun ca astfel de obiecte istorice nu ar trebui sa fie scoase din pamant de vanatorii de comori. Florian Matei-Popescu de la Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” din Bucuresti a declarat: „E o mica tragedie. Este posibil sa nu fi fost descoperite niciodata, dar cea mai buna forma de protectie a patrimoniului arheologic e ca el sa ramana in pamant. Pentru ca, daca nu spune o poveste, sunt doar niste bijuterii frumoase care incanta ochiul si atata tot.” Din pacate nu toti cautatorii de comori sunt pasionati de istorie. Unii vor sa se imbogateasca si vand piesele gasite pe piata neagra, incurajand acest comert. Este si cazul celor 11 barbati din Hunedoara, acuzati si condamnati dupa ani de procese pentru furtul a zeci de kilograme de aur dacic dezgropat din siturile din cetatea sacra a dacilor Sarmizegetusa Regia. Valoarea tezaurului depasea valorea de sase milioane de euro.

Acum, dupa preluarea tezaurului de la Cernica (Jud. Ilfov) de catre Muzeului National de Istorie al Romaniei, M.N.I.R, elementele componente vor fi studiate, evaluate, restaurate si conservate, dupa care vor fi expuse pentru pasionatii de istorie. (G.V.G.)

Restaurante si piscine la Cernica!

Daca totusi nu aveti chef sa va afumati si sa asudati in fata gratarului puteti alege unul dintre cele trei sau patru restaurante. Toate sunt pe malul lacului si servesc preparate dintre mai diverse. Vreo doua au si locuri de joaca pentru copii, ideale sa puteti sta linistit la masa in timp ce copii se distreaza. Vara puteti profita si de piscinele acestora pentru o racoarela buna!

Distractie placuta la Padurea Cernica!

Cele mai citite articole